Šljive i jabuke univerzalno voće od kog možete praviti različite poslastice, zato je kraj leta i početak jeseni vreme kada treba iskoristiti sve njihove blagodeti. Obično pravimo ili pitu sa jabukama ili pitu sa višnjama, a sada ih spojite zajedno za savršen ukus poslastice. Pita je bez šećera, što će i onima koji ne vole previše slatko odgovarati.
Sastojci:
- pakovanje tankih kora
- 250 g suvih šljiva
- 100 g suvog groždje
- 4 veće jabuke
- malo cimeta
- ulje
Priprema:
Jabuke izrendati, šljive držati u vrućoj vodi oko 20 min. U rendane jabuke dodati suvo groždje i malo cimeta. Prvu koru raširiti na sto poprskati uljem pa staviti još jednu preko nje. Pobacati mešavinu rendanih jabuka a pri dnu poređati suve šljive, koje su omekšale. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Zaseći na manje rolnice, sve premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus