Šljive i jabuke univerzalno voće od kog možete praviti različite poslastice, zato je kraj leta i početak jeseni vreme kada treba iskoristiti sve njihove blagodeti. Obično pravimo ili pitu sa jabukama ili pitu sa višnjama, a sada ih spojite zajedno za savršen ukus poslastice. Pita je bez šećera, što će i onima koji ne vole previše slatko odgovarati.
Sastojci:
- pakovanje tankih kora
- 250 g suvih šljiva
- 100 g suvog groždje
- 4 veće jabuke
- malo cimeta
- ulje
Priprema:
Jabuke izrendati, šljive držati u vrućoj vodi oko 20 min. U rendane jabuke dodati suvo groždje i malo cimeta. Prvu koru raširiti na sto poprskati uljem pa staviti još jednu preko nje. Pobacati mešavinu rendanih jabuka a pri dnu poređati suve šljive, koje su omekšale. Saviti ivice i uviti u rolat. Ređati u podmazan pleh. Zaseći na manje rolnice, sve premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 35-40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi