Ako ste odlučili da pečene paprike upakujute u kese i ostavite u zamrzivač za zimu, donosimo vam recept za salatu koja će vas naterati da ipak odložite to pakovanje u zamrzivač. Reč je o salati sa belolučenim paprikama i kremastim filom. Ovako nešto sigurno niste probali, a sada imate priliku da pripremite i iznenadite goste na slavi.
Sastojci:
- 4-5 većih mesnatih pečenih paprika
- beli luk
- sirće
- ulje
- so, biber, peršun
- 1 kriška sira
- 1 veća kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Papriku ispecite, oljuštite, iskidajte je na trakice i napravite belolučanu salatu. Ostavite je da upije sve ukuse. Odstajalu papriku stavite u đevđir da se ocedi. Sir izgnječite viljuškom, dodajte pavlaku, so, biber. Treba da izgleda kao krem sir da bi ga lakše razmazali.
Na dno činije poređajte papriku, odozgo premažite sir, pomešan sa pavlakom. Preko toga premažite majonez u tankom sloju pa opet paprika i tako redom. Obično bude 2 sloja paprike i dva sloja fila. Odozgo narendajte bilo koji kačkavalj. Salatu dobro ohladite pre služenja i uživajte u ukusu.
Recept poslala Divna Simić
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem