Ako ste odlučili da pečene paprike upakujute u kese i ostavite u zamrzivač za zimu, donosimo vam recept za salatu koja će vas naterati da ipak odložite to pakovanje u zamrzivač. Reč je o salati sa belolučenim paprikama i kremastim filom. Ovako nešto sigurno niste probali, a sada imate priliku da pripremite i iznenadite goste na slavi.
Sastojci:
- 4-5 većih mesnatih pečenih paprika
- beli luk
- sirće
- ulje
- so, biber, peršun
- 1 kriška sira
- 1 veća kisela pavlaka
- 100 g majoneza
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Papriku ispecite, oljuštite, iskidajte je na trakice i napravite belolučanu salatu. Ostavite je da upije sve ukuse. Odstajalu papriku stavite u đevđir da se ocedi. Sir izgnječite viljuškom, dodajte pavlaku, so, biber. Treba da izgleda kao krem sir da bi ga lakše razmazali.
Na dno činije poređajte papriku, odozgo premažite sir, pomešan sa pavlakom. Preko toga premažite majonez u tankom sloju pa opet paprika i tako redom. Obično bude 2 sloja paprike i dva sloja fila. Odozgo narendajte bilo koji kačkavalj. Salatu dobro ohladite pre služenja i uživajte u ukusu.
Recept poslala Divna Simić
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus