Svi oni koji vole zdrave obroke i međuobruke, najčešće prave salate. Nije ih teško spremati, uglavnom su potrebni još samo neki sastojci i začini. Ako ste ljubitelj ovakve hrane, onda biste mogli da probate ovu super zdravu ili salatu od patlidžana. Ova salata podseća na paštetu, pa je možete jesti i na hlebu. Za ovu salatu koja važi za rumunski specijalitet potrebno vam je osim ovog povrća i luka samo malo ulja. Pre nego što sve dobro izmešate, patlidžan treba da skuvate, procedite sok i onda od mesnatog dela napravite pire. Onima koji poste sigurno će se svideti još jedan recept koji mogu jesti i kao salatu, ali i kao paštetu.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 100 ml ulja
- 1 luk
Priprema:
Operite patlidžane, pa pre neo što krene da ih kuvate izbodite ih viljuškom kako ne bi pukli tokom kuvanja, a zatim ih stavite da se kuvaju sve dok koža ne potamni i ne postane meka, pa ih ostavite da se cede u posudi najmanje jedan sat, ogulite ih i izvadite unutrašnji mesni deo, izgnječite ih viljuškom i napravite pire. Umutite pire od patlidžana, pa dodajte ulje, dok se sve ne sjedini i ne postane beličasto. Stavite još i iseckan luk i sve dobro promešajte. Ovako dobijenu paštetu ohladite u frižideru, pa je mažite na hleb i servirajte sa paradajzom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus