Ne morate da imate nikakave kulinarske veštine kako biste napravile ovaj fantastičan ručak. Piletina i krompir u kremastom sosu je obrok kojem ćete se često vraćati. Lako se pravi i ne treba vam puno namirnica. Poređajte u tepsiju sve sastojke i zapecite u rerni. Manje od sat vremena vam treba za ručak koji će zasititi celu porodicu.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
- 4 krompira
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- provansalsko bilje
- 1 kašičica karija
- 120 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Isecite meso na kockice, krompir na kolutove, a luk na rebarca. Nauljite tepsiju, pa stavite prvo luk, pa krompir, pa meso. Začinite po želji. U jaja dodajte pavlaku za kuvanje, provansalsko bilje i kari, pa umutite. Pokrijte alu folijom, pa pecite na 200°C nekih 40 minuta. Skinite foliju, pospite rendani sir, pa poređajte kolutove paradajza i vratite na nekih 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus