Ako vam je od nedeljnog ručka ostalo piletine, nemojte da bacate ostatke nego napravite lažni pileći ajmokac. Malo proprižite belo meso u sosu i eto vam odličnog brzinskog ručka. Ovo jelo se obično služi sa palentom, ali ako niste ljubitelj, poslužite sa pire krompirom. Kada god nemate ideju za ručak ili vas mrzi da kuvate, predlozi sa ostacima hrane su idealni za to.
Lako i jednostavno napravite obrok koji će se dopasti celoj porodici, a ostaće vam i za sutradan. Ako volite možete da napravite i supu sa knedlama, pa poslužite pre glavnog jela.
Sastojci:
- ostaci belog mesa (oko 900 g)
- 1 kašičica origana
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 kašika putera
- 500 ml mleka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 2-3 kašike kukuruznog skroba
- malo bibera i muskatnog oraščića
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte meso. Ako nije iseckano vi ga isecite ili iscepkajte. Ostavite tako na niskoj temperaturi nekih 5 minuta, pa dodajte 4 kašike putera. Kada se puter istopi blago promešajte. Isecite i beli i crni luk, pa sipajte u novi tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja i 1 kašiku putera. Dodajte malo soli i origana, pa propržite. Sipajte luk u meso, pa vratite na zagrejanu ringlu. U 100 ml mleka dodajte skrob i promešajte dok se ne sjedini. Zatim mleko, pavlaku za kuvanje i skrob sipajte u meso. Mešajte i kuvajte nekih 20-30 minuta, poklopljeno. Pred kraj dodajte malo bibera i muskatnog oraščića.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus