Hladniji dani sa sobom donose različite recepte. Obično više vremena provodimo kod kuće pa možemo i da napravimo popularna jela na kašiku poput pasulja, graška ili gulaša. Oni se spremaju jednostavno, a voli ih cela porodica. Danas je pred vama recept za čorbast grašak bez mesa, a vi ukoliko ne možete bez njega, dodajte ili ispržite šnicle posebno.
Sastojci:
- 600 g mladog graška
- 300 g šargarepe
- 1 glavica luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašika brašna
- 1 veza mirođije
- 2 kašike ulja
- 1 l juneće supe (može i vode)
- mešavina začina, biber
Priprema:
Luk i šargarepu iseći na kockice, a mirođiju iseckati sitno. Na malo ulja propržiti luk, dodati šargarepu, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe po potrebi dok šargarepa ne omekša. U omekšalu šargarepu dodati grašak, pa nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje supe.
Kada grašak i šargarepa omekšaju, dodati mirođiju, mlevenu papriku i začiniti po ukusu. Brašno razmutiti sa malo vode i umešati u varivo pred kraj kuvanja. Zatim nastaviti sa kuvanjem uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem