Čak i ako ne možete da zamislite obrok bez mesa, zdravstveni benefiti ove namirnice će vas naterati da se predomislite.
Sastojci
- 200 g sirovih leblebija
- 1 srednji crni luk
- 1 šargarepa
- malo korena đumbira
- pola kašičice karija
- pola kašičice kurkume
- 2 kašike brašna
- so, biber
Mahunarke jedinstvenog ukusa imaju povoljno dejstvo na zdravlje: dobar su izvor proteina, smanjuju holesterol, stabilizuju nivo šećera u krvi i zbog dugog osećaja sitosti koji proizvode pomažu u mršavljenju. Zbog svih pozitivnih efekata mi vam preporučujemo da gulaš umesto s mesom pripremite upravo sa leblebijama.
Priprema:
Sirove leblebije tokom noći ostavite u šerpi sa hladnom vodom. Isecite na kockice crni luk i šargarepu, pa ih dinstajte oko 5 minuta u malo maslinovog ulja i vode. U to dodajte litar i po vode i oceđene leblebije. Dodajte si i biber pa ostavite na srednjoj vatri da se krčka oko pola sata. Nakon 30 minuta narendajte đumbir, dodajte kari i kurkumu. Brašno sipajte u činijicu, dodajte hladne vode i dobro promešajte. Sipajte u šerpu i ostavite da proključa.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno