Jednostavno starinsko jelo koje se lako priprema, a možete biti sigurni da će ga i deca obožavati.
Sastojci:
1 pileće grudi
veza zeleni za supu
5-6 čenova belog luka
3 kašike brašna
komadić putera ili malo ulja
2 kašike limunovog soka ili sirćeta
so
beli biber
Priprema:
Od pilećih grudi i zeleni skuvati supu. Skuvano meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu, pa iseći na krupnije komade.
Sad napraviti ajmokac: na malo putera ili ulja kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati brašno, pa nalivati sa nekoliko kutlača supe (oko pola litra), uz neprestano mešanje. Kada je sos umerene gustine, spustiti komade mesa i ostaviti na tihoj vatri još nekoliko minuta.
Ako je sos pregust, razrediti ga supom. Začiniti belim biberom i limunovim sokom ili sirćetom pre služenja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem