Jednostavno starinsko jelo koje se lako priprema, a možete biti sigurni da će ga i deca obožavati.

Sastojci:

1 pileće grudi

veza zeleni za supu

5-6 čenova belog luka

3 kašike brašna

komadić putera ili malo ulja

2 kašike limunovog soka ili sirćeta

so

beli biber

Priprema:

Od pilećih grudi i zeleni skuvati supu. Skuvano meso odvojiti od kosti, skinuti kožicu, pa iseći na krupnije komade.

Sad napraviti ajmokac: na malo putera ili ulja kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati brašno, pa nalivati sa nekoliko kutlača supe (oko pola litra), uz neprestano mešanje. Kada je sos umerene gustine, spustiti komade mesa i ostaviti na tihoj vatri još nekoliko minuta.

Ako je sos pregust, razrediti ga supom. Začiniti belim biberom i limunovim sokom ili sirćetom pre služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: secanja.com