Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu.

Sastojci:

5-6 pilećih bataka

70 g maslaca

400 g pečuraka

2 dl punomasne kisele pavlake

2 dl vina

biber

so

kašičica mlevene paprike

manji crni luk

lovorov list

kašika skrobnog brašna

Priprema:

Batake posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine. Luk očistite i sitno iseckajte. U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac. Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu. Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto. Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.

Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku. Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.

Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: opanak.rs