Pileće meso je uvek dobar izbor za ručak, pogotovo ako je u sočnom sosu.
Sastojci:
5-6 pilećih bataka
70 g maslaca
400 g pečuraka
2 dl punomasne kisele pavlake
2 dl vina
biber
so
kašičica mlevene paprike
manji crni luk
lovorov list
kašika skrobnog brašna
Priprema:
Batake posolite i pobiberite. Pečurke očistite, pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine. Luk očistite i sitno iseckajte. U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac. Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu. Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto. Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke. Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku. Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.
Piroške sa kačkavaljem i šunkom
Sendvič torta sa šunkom i krem sirom
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata
Kremasti tiramisu rolat
Čokoladna Prag torta