Kada nemate inspiraciju za ručak, probajte ovo. Svi već znamo da ćufte u paradajz sosu svi vole, a sada ih poslužite punjene sirom i kuvanim jajima. Odlično se slažu sa pire krompirom i kiselim krastavcima. Kisele krastavce možete da kupite u radnji, a možete i sami da ih ukiselite

Do sada sigurno ovako niste pripremali ćufte ili mleveno meso. Posle zanimljivog ručka poslužite kolač sa malinama.  

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa, pilećeg 
  • 2-3 kriške hleba
  • 1 crni luk
  • 2 jajeta
  • 2 kuvana jajeta 
  • mirođija ili peršun
  • 200 ml mleka
  • 1/2 kašike brašna
  • 100 g tvrdog sira
  • 20 g putera
  • soda bikarbona na vrh noža

Priprema:

Potopite hleb u mleko (100 ml). U blenderu ustitnite luk i hleb, zajedno sa mlekom u koje ste potopili hleb. Dodajte smesu mlevenom mesu i posolite i pobiberite. Rendana kuvana jaja pomešajte sa rendanim sirom i puterom, pa dodajte seckano začinsko bilje. Uzmite u šaku malo mlevenog mesa, pa spljoštite prstima, sipajte fil na sredinu i oblikujte lopticu. 
Sirova jaja umutite sa preostalim mlekom (100 ml), dodajte brašno, sodu, malo soli i bibera. Svaku ćuftu umočite u jaja sa mlekom i brašnom, pa pržite na ulju.