Kada nemate inspiraciju za ručak, probajte ovo. Svi već znamo da ćufte u paradajz sosu svi vole, a sada ih poslužite punjene sirom i kuvanim jajima. Odlično se slažu sa pire krompirom i kiselim krastavcima. Kisele krastavce možete da kupite u radnji, a možete i sami da ih ukiselite.
Do sada sigurno ovako niste pripremali ćufte ili mleveno meso. Posle zanimljivog ručka poslužite kolač sa malinama.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa, pilećeg
- 2-3 kriške hleba
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 2 kuvana jajeta
- mirođija ili peršun
- 200 ml mleka
- 1/2 kašike brašna
- 100 g tvrdog sira
- 20 g putera
- soda bikarbona na vrh noža
Priprema:
Potopite hleb u mleko (100 ml). U blenderu ustitnite luk i hleb, zajedno sa mlekom u koje ste potopili hleb. Dodajte smesu mlevenom mesu i posolite i pobiberite. Rendana kuvana jaja pomešajte sa rendanim sirom i puterom, pa dodajte seckano začinsko bilje. Uzmite u šaku malo mlevenog mesa, pa spljoštite prstima, sipajte fil na sredinu i oblikujte lopticu.
Sirova jaja umutite sa preostalim mlekom (100 ml), dodajte brašno, sodu, malo soli i bibera. Svaku ćuftu umočite u jaja sa mlekom i brašnom, pa pržite na ulju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem