Kada nemate inspiraciju za ručak, probajte ovo. Svi već znamo da ćufte u paradajz sosu svi vole, a sada ih poslužite punjene sirom i kuvanim jajima. Odlično se slažu sa pire krompirom i kiselim krastavcima. Kisele krastavce možete da kupite u radnji, a možete i sami da ih ukiselite.
Do sada sigurno ovako niste pripremali ćufte ili mleveno meso. Posle zanimljivog ručka poslužite kolač sa malinama.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa, pilećeg
- 2-3 kriške hleba
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 2 kuvana jajeta
- mirođija ili peršun
- 200 ml mleka
- 1/2 kašike brašna
- 100 g tvrdog sira
- 20 g putera
- soda bikarbona na vrh noža
Priprema:
Potopite hleb u mleko (100 ml). U blenderu ustitnite luk i hleb, zajedno sa mlekom u koje ste potopili hleb. Dodajte smesu mlevenom mesu i posolite i pobiberite. Rendana kuvana jaja pomešajte sa rendanim sirom i puterom, pa dodajte seckano začinsko bilje. Uzmite u šaku malo mlevenog mesa, pa spljoštite prstima, sipajte fil na sredinu i oblikujte lopticu.
Sirova jaja umutite sa preostalim mlekom (100 ml), dodajte brašno, sodu, malo soli i bibera. Svaku ćuftu umočite u jaja sa mlekom i brašnom, pa pržite na ulju.
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom