Kada nemate inspiraciju za ručak, probajte ovo. Svi već znamo da ćufte u paradajz sosu svi vole, a sada ih poslužite punjene sirom i kuvanim jajima. Odlično se slažu sa pire krompirom i kiselim krastavcima. Kisele krastavce možete da kupite u radnji, a možete i sami da ih ukiselite.
Do sada sigurno ovako niste pripremali ćufte ili mleveno meso. Posle zanimljivog ručka poslužite kolač sa malinama.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa, pilećeg
- 2-3 kriške hleba
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 2 kuvana jajeta
- mirođija ili peršun
- 200 ml mleka
- 1/2 kašike brašna
- 100 g tvrdog sira
- 20 g putera
- soda bikarbona na vrh noža
Priprema:
Potopite hleb u mleko (100 ml). U blenderu ustitnite luk i hleb, zajedno sa mlekom u koje ste potopili hleb. Dodajte smesu mlevenom mesu i posolite i pobiberite. Rendana kuvana jaja pomešajte sa rendanim sirom i puterom, pa dodajte seckano začinsko bilje. Uzmite u šaku malo mlevenog mesa, pa spljoštite prstima, sipajte fil na sredinu i oblikujte lopticu.
Sirova jaja umutite sa preostalim mlekom (100 ml), dodajte brašno, sodu, malo soli i bibera. Svaku ćuftu umočite u jaja sa mlekom i brašnom, pa pržite na ulju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus