Ako ne znate šta biste mogli da pravite za večeru i dosadila su vam uvek ista jela, već danas napravite piletinu, ali na sada nešto drugačiji način. Piletinu osim sa pečurkama, prazilukom i pirinčem, možete kombinovati i sa ovom višegodišnjom zeljastom biljkom. Iako nisu tako česta kombinacija, od kupusa i piletine možete napraviti super večeru za celu porodicu. Pred vama je recept za jelo sa piletinom i kupusom, koje će kad ga zapečete u rerni sa paradajzom i i kačavaljom biti sočno i ukusno poput musake ili lazanja.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 500 pilećih prsa
- 3 luka
- 1 parče tost hleba
- 100 ml mleka
- 3 jaja
- 5 g paprike
- 3 paradajza
- 100 g kačkavalja
Priprema:
U tepsiju za pečenje stavite izredan kupus i šaragarepu. Zatim hleb natopljen mlekom, ostavite da stoji 10 minuta, i potom ga stavite u blender zajedno sa pilećim prsima, jajima, lukom, začinima i sve izmiksajte. Preko kupusa i šaragrepe u posudu pravilno rasporedite piletinu, a onda i kolutove paradajza, izrendani kačkavalj i sve to zajedno pecite 45 minuta na 180°C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem