Ukoliko ste ostavili neke maline u zamrzivaču, vreme je da ih odledite i napravite savršenu poslasticu. Kremasti kolač mamiće vas na parče više, a najbolje od svega je što se ne peče. Sa malinama takođe možete praviti razne vrste kolača, torti i sladoleda.
Sastojci:
Podloga:
- 210 g piškota
- 200 ml mleka
Fil sa malinama:
- 300 g malina
- 1 puding od vanile
- 300 ml vode
- 130 g šećera
Fil od slatke pavlake:
- 400 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećer
- 300 g milerama
- 100 g šećera u prahu
Čokoladni preliv:
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Za podlogu je potrebno piškote uvaljati u toplo mleko i redjati u kalup. Za fil od malina je potrebno staviti maline, šećer i pola vode u šerpicu i ostaviti da prokuva. U ostalu količinu vode razmutiti puding i kada maline prokuvaju zakuvati puding. Ostaviti fil oko 20 minuta da se prohladi i preliti preko piškota. Ostaviti da se potpuno ohladi.Za beli fil je potrebno umutiti slatku pavlaku sa mileramom, šećerom u prahu i dodati jednu kesicu vanilinog šećera. Sve dobro sjediniti i staviti preko fila od malina. Sve lepo poravnati. Za čokoladni preliv je potrebno zagrejati pavlaku dao vrenja i preliti preko čokolade, mešati dok se čokolada ne istopi i preliti preko kolača. Ostaviti preko noći u frižideru.
Recept poslala Jecine kulinarije
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način