Ukoliko ste ostavili neke maline u zamrzivaču, vreme je da ih odledite i napravite savršenu poslasticu. Kremasti kolač mamiće vas na parče više, a najbolje od svega je što se ne peče. Sa malinama takođe možete praviti razne vrste kolača, torti i sladoleda.

Sastojci:

Podloga:

  • 210 g piškota
  • 200 ml mleka

Fil sa malinama:

  • 300 g malina
  • 1 puding od vanile
  • 300 ml vode
  • 130 g šećera

Fil od slatke pavlake:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 300 g milerama
  • 100 g šećera u prahu

Čokoladni preliv:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čokolade

Priprema:

Za podlogu je potrebno piškote uvaljati u toplo mleko i redjati u kalup. Za fil od malina je potrebno staviti maline, šećer i pola vode u šerpicu i ostaviti da prokuva. U ostalu količinu vode razmutiti puding i kada maline prokuvaju zakuvati puding. Ostaviti fil oko 20 minuta da se prohladi i preliti preko piškota. Ostaviti da se potpuno ohladi.Za beli fil je potrebno umutiti slatku pavlaku sa mileramom, šećerom u prahu i dodati jednu kesicu vanilinog šećera. Sve dobro sjediniti i staviti preko fila od malina. Sve lepo poravnati. Za čokoladni preliv je potrebno zagrejati pavlaku dao vrenja i preliti preko čokolade, mešati dok se čokolada ne istopi i preliti preko kolača. Ostaviti preko noći u frižideru.

Recept poslala Jecine kulinarije