Kinder bueno čokoladice su posle kinder jajeta slatkiš koji mnogi vole. Ali, kako smo nekoliko puta rekli uvek je lepše domaće od kupovnog. Taj prvi zalogaj, kad osetite koliko je ukusno, a znate da je to vaš trud i uspeh i kada vidite osmehe kod vaših mališana, onda znate da se ispalti da zasučete rukave. 

Ovaj rolat se izdvaja po tome što vam ne treba neko posebno poslastičarsko iskustvo, jer se lako pravi i ne peče se. Sve što treba da uradite je da preko piškota sipate fil i urolate. Ukrasite karamelizovanim lešnicima i kinder bueno rolat je spreman. Možete da ga poslužite na nekim proslavama, ali takođe i posle ukusnog ručka kao što je piletina toskana

Stavite rolat u čist frižider, a saznajte kako da ga operete bez muke

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 150 ml mleka 

Za fil: 

  • 500 ml mleka 
  • 12 kesice pudinga od vanile 
  • 150 g šećera 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 20 g vanilin šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 150 g istopljenoe čokolade 
  • 100 g lešnika

Priprema:

Umočite piškote u mleko, pa poređajte na providnu foliju u 3 reda. Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte puding i šećer (50 g). Kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata. U ohlađeni puding dodajte maskarpone i vanilin šećer, pa umutite. Zatim u smesu sa pudingom dodajte umućenu slatku pavlaku. Karamelizujte šećer, pa dodajte lešnike i dobro promešajte. Stavite na pek papir i ohladite nekih 15 minuta. Zatim isecite pola karamelizovanih lešnika i usitnite u blenderu. Dodajte u puding, kao i istopljenu čokoladu. Umutite, pa premažite piškote. Uvijte rolat, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite preostastalim karamelizovanim lešnikom i istopljenom čokoladom.