Brzinski kolač od jogurta i sira sa breskavama. Breskve možete da uzmete iz kompota ili da kupite one u konzervi. Osvežavajuć i lagan kolač koji možete da jedete bilo kad. Ako želite da ima oblik kao sa slike, morate da imate kalup takvog oblika, ali i onaj za kuglof će da posluži.
Ovaj kolač možete da poslužite u svim prilikama, kao što su slave, rođandani, posle ručka, ali i kada vam banu iznenandni gosti. Odlična stvar je što se ne peče, nego se pomešaju sastojci i stave u frižider.
Sastojci:
- 30 g želatina
- 150 ml mleka
- 600 g sira
- 300 g jogurta
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 3-4 breskve iz kompota ili konzerve
Priprema:
Pomešajte mleko i želatin i ostavite 10 minuta. Nakon toga istopite, ali pazite da ne proključa. Čim krene da se topi, promešajte i sklonite sa šporeta. Pomešajte sir, jogurt, šećer, vanilin šećer i dobro sjedinite. Možete i štapnim mikserom. Zatim dodajte želatin i promešajte. Isecite breskve i sipajte u smesu sa sirom. Sipajte u modlu, bolje ako je gumena i ima neki oblik, lakše ćete izvaditi. Stavite u frižider i ostavite 4 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus