Kako se približava sezona pečenih paprika sada je idealno vreme da napravite ovu salatu. Možete je služiti uz sočne krmenadle, ali i kao prilog na brusketima. Takođe, možete da napravite domaći hleb ili lepinje i da poslužite ovu salatu umesto namaza. Ovo jelo nam dolazi iz marokanske kuhinje i zove se taktouka. Priprema se od jednostavnih namirnica i ne zahteva puno vremena, pogotovo ako u zamrzivaču imate pečene paprike.
Sastojci:
- 3 velike paprike
- 4 velika paradajza
- 2 čena belog luka
- svež peršun
- začinska paprika, kim, biber, so, korijander
- ½ kašičice šećera
Priprema:
Paprike ispecite, a ako su vam ostale od prošle godine iskoristite njih. Iseckajte ih. Paradajz kratko blanširajte, pa skinite kožicu i očistite semenke, pa isecite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte iseckani beli luk, a zatim i paradajz i začine. Začine sipajte po želji, a šećer onoliko koliko je napisano. Na kraju dodajte isečenu papriku i pomešajte sve sastojke. Ostavite da lagano krčka 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus