Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DO SADA STE POHOVALI SAMO BELO MESO, A OD SADA MOŽETE I MLEVENO: Saznajte kako da napravite hrskave rolnice

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Za današnji obrok od mlevenog mesa možete napraviti najukusnije pohovane rolnice sa kačkavaljem.

Pohovano mleveno meso sa kačkavaljem Izvor: Printscreen/YT/RecipesfromCasaMia

Danas gotovo da nema obroka koji može da prođe bez mesa, kuvanog, pečenog ili prženog. Od sada za ručak ili večeru od mlevenog mesa možete praviti ukusno jelo kao i uvek, ali u nešto drugačijem ruhu. Napunite ga komadićima kačkavalja, zatim ga uvaljajte u jaja i prezle i napravite najsočnije pohovane rolnice. Kada jelo bude gotovo poslužite ga uz krompir ili jogurt, a dobro će doći i neka salata. Ovaj recept odličan je u momentima kada nemate mnogo vremena i kada želite nešto ukusno od mesa na vašem tanjiru.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 150 g kačkavalja
  • 1 crni luk
  • so, biber, ljuta paprika

Za pohovanje:

  • 100 g prezli (dodajte još po potrebi)
  • 2 jajeta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mlevenom mesu dodajte jaje, začine i prezle, iseckan luk, sve dobro sjedinite, pa izmešajte rukom. Meso na dlanu razvucite, pa u sredinu stavite komadić sira i onda meso umotajte oko njega. Svaku rolnicu uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju ga  ispržite u vrućem ulju sa obe strane, dok ne postane smeđe boje.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti