Danas gotovo da nema obroka koji može da prođe bez mesa, kuvanog, pečenog ili prženog. Od sada za ručak ili večeru od mlevenog mesa možete praviti ukusno jelo kao i uvek, ali u nešto drugačijem ruhu. Napunite ga komadićima kačkavalja, zatim ga uvaljajte u jaja i prezle i napravite najsočnije pohovane rolnice. Kada jelo bude gotovo poslužite ga uz krompir ili jogurt, a dobro će doći i neka salata. Ovaj recept odličan je u momentima kada nemate mnogo vremena i kada želite nešto ukusno od mesa na vašem tanjiru.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 150 g kačkavalja
  • 1 crni luk
  • so, biber, ljuta paprika

Za pohovanje:

  • 100 g prezli (dodajte još po potrebi)
  • 2 jajeta

Priprema:

Mlevenom mesu dodajte jaje, začine i prezle, iseckan luk, sve dobro sjedinite, pa izmešajte rukom. Meso na dlanu razvucite, pa u sredinu stavite komadić sira i onda meso umotajte oko njega. Svaku rolnicu uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju ga  ispržite u vrućem ulju sa obe strane, dok ne postane smeđe boje.