Danas gotovo da nema obroka koji može da prođe bez mesa, kuvanog, pečenog ili prženog. Od sada za ručak ili večeru od mlevenog mesa možete praviti ukusno jelo kao i uvek, ali u nešto drugačijem ruhu. Napunite ga komadićima kačkavalja, zatim ga uvaljajte u jaja i prezle i napravite najsočnije pohovane rolnice. Kada jelo bude gotovo poslužite ga uz krompir ili jogurt, a dobro će doći i neka salata. Ovaj recept odličan je u momentima kada nemate mnogo vremena i kada želite nešto ukusno od mesa na vašem tanjiru.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 150 g kačkavalja
- 1 crni luk
- so, biber, ljuta paprika
Za pohovanje:
- 100 g prezli (dodajte još po potrebi)
- 2 jajeta
Priprema:
Mlevenom mesu dodajte jaje, začine i prezle, iseckan luk, sve dobro sjedinite, pa izmešajte rukom. Meso na dlanu razvucite, pa u sredinu stavite komadić sira i onda meso umotajte oko njega. Svaku rolnicu uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Na kraju ga ispržite u vrućem ulju sa obe strane, dok ne postane smeđe boje.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus