Savršen brz obrok za celu porodicu. Pohovane pljeskavice od krompira je nešto što morate što pre da probate ukoliko niste. Poslužite ih uz neki sos ili salatu - zaboravićete na meso. Brzo se pravi, a ukoliko volite krompir garantujemo da će vam se svideti.
Sastojci:
- 3 krompira
- so, biber
- 1 mala šargarepa
- ulje
- praziluk
- 100 g čedar sira
- 2 jaja
- 2 kašike jogurta
- 4 kašike brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite na kockice i stavite da se kuva. Šargarepu izrendajte pa propržite na ulju. Praziluk isecite na kolutove. Čedar takođe izrendajte. Kada je krompir gotov procedite ga ali ne prosipajte vodu, sačuvajte je. Krompir izgnječite, dodajte šargarepu, praziluk, so, biber i čedar pa dobro umešajte. U posebnoj činiji umutite jaja sa jogurtom - posolite i pobiberite. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte da nema grudvica.
Nauljite šake pa uzimajte smesu od krompira, formirajte pljeskavice, pa umačite u smesu od jaja i brašna i pržite sa obe strane dok ne porumeni.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem