Brza pita sa tikvicama i krompirom prelivena jajima i pavlakom je nešto što ćete napraviti za manje od pola sata, a dobićete ukusan obrok koji možete da poslužite i gostima. Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da će uspeti i početnicima u kuhinji. Zasucite rukave pa da počnemo.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 300 g dimljene slanine
- 500-600 g tikvica
- glavica crnog luka
- so i biber
- mast ili ulje
Za preliv:
- 4 jaja
- 180-200g kisele pavlake
Za posipanje
- 100-200g kačkavalja ili tvrdog sira
Priprema:
Krompir i tikvice izrendajte. Na masti propržite crni luk isečen sitno. Dodajte i slaninu isečenu na kockice. Začinite po ukusu. U tepsiju u kojoj ćete peći stavite malo ulja ili masti i zagrejte. Tikvice i krompir ocedite od viška vode i pomešajte. Dodajte im slaninu i luk koji ste pre toga propržili. Pomešajte. Dodajte so i biber. U vrelu tepsiju sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Sastojke za preliv sve pomešajte i sjedinite pa prelijte preko prethodne smese. Odozgo stavite rendani kačkavalj. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 min.
Izvor: Brzi recepti i saveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus