Tikvice su povrće koje nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam za današnji ručak pohovane tikvice, ali u ovom receptu nema pohovanja u jaja pa u brašno, već se jaja i brašno pomešaju, tako da je ovaj princip brži.
Ukoliko još niste sačuvali tikvice za zimu, evo kako to da uradite.
Sastojci:
- 1-2 tikvice srednje veličine
- 2-3 jajeta
- 2-3 kašike oštrog brašna
- so
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na kolutove ili po dužini. Posoliti i ostaviti 20 min da so odradi svoje pa ocediti tečnost. Umutiti jaja - koliko jaja toliko brašna i izmutiti da smesa bude gušća nego za palačinke.
Uroniti listove tikvice i kašikom zajedno sa malo testa ubaciti u ugrejano ulje i pržiti da porumeni sa obe strane. Vaditi da papirnu salvetu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus