Tikvice su povrće koje nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam za današnji ručak pohovane tikvice, ali u ovom receptu nema pohovanja u jaja pa u brašno, već se jaja i brašno pomešaju, tako da je ovaj princip brži.

Ukoliko još niste sačuvali tikvice za zimu, evo kako to da uradite.

Sastojci:

  • 1-2 tikvice srednje veličine
  • 2-3 jajeta
  • 2-3 kašike oštrog brašna
  • so
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na kolutove ili po dužini. Posoliti i ostaviti 20 min da so odradi svoje pa ocediti tečnost. Umutiti jaja - koliko jaja toliko brašna i izmutiti da smesa bude gušća nego za palačinke.

Uroniti listove tikvice i kašikom zajedno sa malo testa ubaciti u ugrejano ulje i pržiti da porumeni sa obe strane. Vaditi da papirnu salvetu.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja