Tikvice su povrće koje nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam za današnji ručak pohovane tikvice, ali u ovom receptu nema pohovanja u jaja pa u brašno, već se jaja i brašno pomešaju, tako da je ovaj princip brži.
Ukoliko još niste sačuvali tikvice za zimu, evo kako to da uradite.
Sastojci:
- 1-2 tikvice srednje veličine
- 2-3 jajeta
- 2-3 kašike oštrog brašna
- so
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na kolutove ili po dužini. Posoliti i ostaviti 20 min da so odradi svoje pa ocediti tečnost. Umutiti jaja - koliko jaja toliko brašna i izmutiti da smesa bude gušća nego za palačinke.
Uroniti listove tikvice i kašikom zajedno sa malo testa ubaciti u ugrejano ulje i pržiti da porumeni sa obe strane. Vaditi da papirnu salvetu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom