Mekan biskvit koji se pravi bez margarina obogatiće ukus ovom kolaču. A voćni nadev koji se nalazi između daće dozu osveženja. Poslastica neodoljivo podseća na čuveni Tako kolač koji smo jeli kao mali. Oživite duh mladosti i pripremite slatkiš.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 10 kašika brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Nadev:

  • 700 g jabuka
  • 100 g seckanih oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • 2-3 kašike šećera
  • malo suvog grožđa

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, mleko pa izjednačiti i podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati kakao. Pleh obložiti pek papirom veličine 30×20 cm. i peći 10 min. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati. Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min. na 190 stepeni. Po želji posuti prah šećerom.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja