Za sve ljubitelje pite sa sirom stiže jedna malo drugačija verzija. Fil sa dodatkom kukuruznog brašna i savijanje kora na nov način učiniće da vam postane omiljeni doručak. Samo pratite upustva i dobićete hrskavu i sočnu pitu. Možda vam priprema deluje komplikovano, ali kada jednom napravite videćete koliko je ustvari lako.
Sastojci:
- pakovanje tankih koa
- 250 g sira
- 3 jaja
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Jaja umutiti pa dodati kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jogurt, ulje i sve izmešati. Sir izdrobiti. Koru raširiti na sto pa je premazati filom i saviti ćošak kao maramu. Na širi deo poređati sir pa presaviti ćoškove i ugao formirajući pismo koje malo premažemo i uvijemo u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Sve tako do kraja pa preliti ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni oko 40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno