Za sve ljubitelje pite sa sirom stiže jedna malo drugačija verzija. Fil sa dodatkom kukuruznog brašna i savijanje kora na nov način učiniće da vam postane omiljeni doručak. Samo pratite upustva i dobićete hrskavu i sočnu pitu. Možda vam priprema deluje komplikovano, ali kada jednom napravite videćete koliko je ustvari lako.
Sastojci:
- pakovanje tankih koa
- 250 g sira
- 3 jaja
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
Priprema:
Jaja umutiti pa dodati kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jogurt, ulje i sve izmešati. Sir izdrobiti. Koru raširiti na sto pa je premazati filom i saviti ćošak kao maramu. Na širi deo poređati sir pa presaviti ćoškove i ugao formirajući pismo koje malo premažemo i uvijemo u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Sve tako do kraja pa preliti ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni oko 40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus