Za sve ljubitelje pite sa sirom stiže jedna malo drugačija verzija. Fil sa dodatkom kukuruznog brašna i savijanje kora na nov način učiniće da vam postane omiljeni doručak. Samo pratite upustva i dobićete hrskavu i sočnu pitu. Možda vam priprema deluje komplikovano, ali kada jednom napravite videćete koliko je ustvari lako. 

Sastojci:

  • pakovanje tankih koa
  • 250 g sira
  • 3 jaja
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja

Priprema:

Jaja umutiti pa dodati kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jogurt, ulje i sve izmešati. Sir izdrobiti. Koru raširiti na sto pa je premazati filom i saviti ćošak kao maramu. Na širi deo poređati sir pa presaviti ćoškove i ugao formirajući pismo koje malo premažemo i uvijemo u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Sve tako do kraja pa preliti ostatkom nadeva. Peći na 200 stepeni oko 40 min. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja