Jesen je godišnje doba kada najviše jedemo i kada nam kuća najviše zamiriše na pitu. Zahvaljujući korama danas ih nije teško napraviti, međutim više vam ni one nisu potrebne. Probajte francuski specijalitet kuhinje, kiš od spanaća, pitu bez kora. Ukusna i lagana za spremanje, možete je napraviti za večeru. Osim sa spanaćem, odlično ide i sa paradajzom, maslinama, keljom i drugim povrćem.

Sastojci:

  • 1 luk 
  • 1 pakovanje spanaća
  • 5 jaja
  • 3 šolje iseckanog kačkavalja
  • 1/4 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180° C i pripremite tepsiju za pitu. Na srednjoj temperaturi u tiganju dinstajte luk povremeno mešajući dok ne omekša, dodajte spanać i dinstajte dok vlaga ne ispari. U činiji pomešajte umućena jaja, sir, so i biber, zatim dodajte smesu spanaća i mešajte da se sjedini. Sve to izručite u tepsiju i pecite oko 30 minuta. Pre služenja ostavite da se ohladi 10 minuta.