Jesen je godišnje doba kada najviše jedemo i kada nam kuća najviše zamiriše na pitu. Zahvaljujući korama danas ih nije teško napraviti, međutim više vam ni one nisu potrebne. Probajte francuski specijalitet kuhinje, kiš od spanaća, pitu bez kora. Ukusna i lagana za spremanje, možete je napraviti za večeru. Osim sa spanaćem, odlično ide i sa paradajzom, maslinama, keljom i drugim povrćem.
Sastojci:
- 1 luk
- 1 pakovanje spanaća
- 5 jaja
- 3 šolje iseckanog kačkavalja
- 1/4 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180° C i pripremite tepsiju za pitu. Na srednjoj temperaturi u tiganju dinstajte luk povremeno mešajući dok ne omekša, dodajte spanać i dinstajte dok vlaga ne ispari. U činiji pomešajte umućena jaja, sir, so i biber, zatim dodajte smesu spanaća i mešajte da se sjedini. Sve to izručite u tepsiju i pecite oko 30 minuta. Pre služenja ostavite da se ohladi 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus