Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 180 g brašna
- so
- 100 g putera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 200 g šunke
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
Prirpema:
U posoljenoj i ključaloj vodi obarite kratko listove kelja. Isecite stabljike.
U posudi pomešajte brašno, 1 kašičicu soli, puter, jaje i žumance i lepo sjedinite. Stavite na pek papir, pokrijte drugim pa razvucite testo oklagijom. Stavite u kalup za tart, lepo utisnite i izbockajte viljuškom. Preko stavite papir za pečenje i pospite npr. leblebije. Pecite na 190°C nekih 15 minuta.
Kada je gotovo izvadite pek papir sa leblebijama, a na testo stavite kelj, šunku, mocarelu, pa opet red kelja, šunke i mocarele i na kraju pokrijte keljom. Pospite rendanom mocarelom i parmezanom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom