Sastojci:

  • 1 glavica kelja
  • 180 g brašna
  • so
  • 100 g putera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 200 g šunke
  • 300 g mocarele
  • 50 g parmezana

Prirpema:

U posoljenoj i ključaloj vodi obarite kratko listove kelja. Isecite stabljike.

recept-pita-sa-povrcem-sunkom-i-sirom-kis-loren-slani-tart
Foto: Printscreen/YT kelj-4

U posudi pomešajte brašno, 1 kašičicu soli, puter, jaje i žumance i lepo sjedinite. Stavite na pek papir, pokrijte drugim pa razvucite testo oklagijom. Stavite u kalup za tart, lepo utisnite i izbockajte viljuškom. Preko stavite papir za pečenje i pospite npr. leblebije. Pecite na 190°C nekih 15 minuta.

Kada je gotovo izvadite pek papir sa leblebijama, a na testo stavite kelj, šunku, mocarelu, pa opet red kelja, šunke i mocarele i na kraju pokrijte keljom. Pospite rendanom mocarelom i parmezanom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa.rs