Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 180 g brašna
- so
- 100 g putera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 200 g šunke
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
Prirpema:
U posoljenoj i ključaloj vodi obarite kratko listove kelja. Isecite stabljike.
U posudi pomešajte brašno, 1 kašičicu soli, puter, jaje i žumance i lepo sjedinite. Stavite na pek papir, pokrijte drugim pa razvucite testo oklagijom. Stavite u kalup za tart, lepo utisnite i izbockajte viljuškom. Preko stavite papir za pečenje i pospite npr. leblebije. Pecite na 190°C nekih 15 minuta.
Kada je gotovo izvadite pek papir sa leblebijama, a na testo stavite kelj, šunku, mocarelu, pa opet red kelja, šunke i mocarele i na kraju pokrijte keljom. Pospite rendanom mocarelom i parmezanom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus