Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 180 g brašna
- so
- 100 g putera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 200 g šunke
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
Prirpema:
U posoljenoj i ključaloj vodi obarite kratko listove kelja. Isecite stabljike.
U posudi pomešajte brašno, 1 kašičicu soli, puter, jaje i žumance i lepo sjedinite. Stavite na pek papir, pokrijte drugim pa razvucite testo oklagijom. Stavite u kalup za tart, lepo utisnite i izbockajte viljuškom. Preko stavite papir za pečenje i pospite npr. leblebije. Pecite na 190°C nekih 15 minuta.
Kada je gotovo izvadite pek papir sa leblebijama, a na testo stavite kelj, šunku, mocarelu, pa opet red kelja, šunke i mocarele i na kraju pokrijte keljom. Pospite rendanom mocarelom i parmezanom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta