Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI RECEPT ZA CARSKU PITU - OVAJ SASTOJAK ĆE POBOLJŠATI UKUS: Brzinska večera koja će okupiti porodicu za stolom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako želite da poboljšate ukus proverenom pecivu onda isprobajte potpuno drugačiji recept za carsku pitu.

Carska pita Izvor: Printscreen/YT/Olesea Slavinski

Carsku pitu pravimo kada nam treba brza večera, ali i doručak, jer se sastojci pomešaju, sipaju u tepsiju i zapeku. Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Sada vam donosimo malo drugačiju verziju, sa nešto više povrća, ali ono što ovu pitu čini savršenom je upravo to što se ona posipa tvrdim sirom i tako se zapeče. 

Taj hrskavi ukus koji joj donosi sir je ono što je razlikuje od ostalih pita koje se prave na sličan način. Poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom.  

Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 paradajza
  • 4 jajeta
  • 1 praziluk
  • 1 veza sveže mirođije 
  • 2 krompira
  • 100 g feta sira
  • 200 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 700 g brašna
  • tvrdi sir

Možda će vas zanimati

Priprema:

Papriku, paradajz, praziluk i krompir iseckajte na sitne kockice. Jaja umutitte, pa dodajte fetu, ulje, mleko, seckanu mirođiju i povrće. Posle svakog dodavanja umutite. Nakon toga sipajte brašno i dobro sjedinite. Sipajte u pleh podmazan puterom, pa preko pospite rendani tvrdi sir. Pecite na 190°C nekih 35 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti