Carsku pitu pravimo kada nam treba brza večera, ali i doručak, jer se sastojci pomešaju, sipaju u tepsiju i zapeku. Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Sada vam donosimo malo drugačiju verziju, sa nešto više povrća, ali ono što ovu pitu čini savršenom je upravo to što se ona posipa tvrdim sirom i tako se zapeče.
Taj hrskavi ukus koji joj donosi sir je ono što je razlikuje od ostalih pita koje se prave na sličan način. Poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 paradajza
- 4 jajeta
- 1 praziluk
- 1 veza sveže mirođije
- 2 krompira
- 100 g feta sira
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 700 g brašna
- tvrdi sir
Priprema:
Papriku, paradajz, praziluk i krompir iseckajte na sitne kockice. Jaja umutitte, pa dodajte fetu, ulje, mleko, seckanu mirođiju i povrće. Posle svakog dodavanja umutite. Nakon toga sipajte brašno i dobro sjedinite. Sipajte u pleh podmazan puterom, pa preko pospite rendani tvrdi sir. Pecite na 190°C nekih 35 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem