Carsku pitu pravimo kada nam treba brza večera, ali i doručak, jer se sastojci pomešaju, sipaju u tepsiju i zapeku. Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Sada vam donosimo malo drugačiju verziju, sa nešto više povrća, ali ono što ovu pitu čini savršenom je upravo to što se ona posipa tvrdim sirom i tako se zapeče.
Taj hrskavi ukus koji joj donosi sir je ono što je razlikuje od ostalih pita koje se prave na sličan način. Poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 paradajza
- 4 jajeta
- 1 praziluk
- 1 veza sveže mirođije
- 2 krompira
- 100 g feta sira
- 200 ml ulja
- 300 ml mleka
- 700 g brašna
- tvrdi sir
Priprema:
Papriku, paradajz, praziluk i krompir iseckajte na sitne kockice. Jaja umutitte, pa dodajte fetu, ulje, mleko, seckanu mirođiju i povrće. Posle svakog dodavanja umutite. Nakon toga sipajte brašno i dobro sjedinite. Sipajte u pleh podmazan puterom, pa preko pospite rendani tvrdi sir. Pecite na 190°C nekih 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus