Pravili ste do sada i kiflice sa sirom, džemom, orasima... Ali, sada spremite domaće puter kifle, bolje nego iz pekare. Možete ih služiti umesto hleba uz ručak ili na njih da mažete krem sir i ređate šunku i sira, pa da servirate za večeru. Puter koji se stavlja u kifle, pa se tokom pečenja istopi čini ih mekanih iznutra.
Uživaćete u svakom zalogaju, a odmah posle pečenje očistite rernu brzinski bez ribanja.
Sastojci:
- 175 g brašna
- 25 g mleka u prahu
- 25 g šećera
- 1 kašičica kvasca
- 150-155 ml tople vode
- 75 g brašna za kolače
- 10 g putera, neslanog
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno dodajte mleko u prahu, šećer, kvasac i vodu. Promešajte, pa dodajte drugo brašno, puter i so. Špatulom dobro sjedinite, a zatim izvadite na radnu površinu i mesite nekih 10-15 minuta dok ne postane glatko. Nauljite posudu, vratite testo i onda pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da nadođe. Kratko premesite i razvucite testo u obliku kruga. Isecite na 8 trouglova. Svaki trougao razvucite i stavite parče slanog putera. Urolajte. Premažite pleh puterom i poređajte kiflice. Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruče. Pospite po vrhu malo soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 205°C nekih 15-18 minuta.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu