Pravili ste do sada i kiflice sa sirom, džemom, orasima... Ali, sada spremite domaće puter kifle, bolje nego iz pekare. Možete ih služiti umesto hleba uz ručak ili na njih da mažete krem sir i ređate šunku i sira, pa da servirate za večeru. Puter koji se stavlja u kifle, pa se tokom pečenja istopi čini ih mekanih iznutra. 

Uživaćete u svakom zalogaju, a odmah posle pečenje očistite rernu brzinski bez ribanja. 

Sastojci:

  • 175 g brašna
  • 25 g mleka u prahu
  • 25 g šećera
  • 1 kašičica kvasca
  • 150-155 ml tople vode 
  • 75 g brašna za kolače 
  • 10 g putera, neslanog
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:

U brašno dodajte mleko u prahu, šećer, kvasac i vodu. Promešajte, pa dodajte drugo brašno, puter i so. Špatulom dobro sjedinite, a zatim izvadite na radnu površinu i mesite nekih 10-15 minuta dok ne postane glatko. Nauljite posudu, vratite testo i onda pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da nadođe. Kratko premesite i razvucite testo u obliku kruga. Isecite na 8 trouglova. Svaki trougao razvucite i stavite parče slanog putera. Urolajte. Premažite pleh puterom i poređajte kiflice. Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruče. Pospite po vrhu malo soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 205°C nekih 15-18 minuta.