Pravili ste do sada i kiflice sa sirom, džemom, orasima... Ali, sada spremite domaće puter kifle, bolje nego iz pekare. Možete ih služiti umesto hleba uz ručak ili na njih da mažete krem sir i ređate šunku i sira, pa da servirate za večeru. Puter koji se stavlja u kifle, pa se tokom pečenja istopi čini ih mekanih iznutra.
Uživaćete u svakom zalogaju, a odmah posle pečenje očistite rernu brzinski bez ribanja.
Sastojci:
- 175 g brašna
- 25 g mleka u prahu
- 25 g šećera
- 1 kašičica kvasca
- 150-155 ml tople vode
- 75 g brašna za kolače
- 10 g putera, neslanog
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U brašno dodajte mleko u prahu, šećer, kvasac i vodu. Promešajte, pa dodajte drugo brašno, puter i so. Špatulom dobro sjedinite, a zatim izvadite na radnu površinu i mesite nekih 10-15 minuta dok ne postane glatko. Nauljite posudu, vratite testo i onda pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da nadođe. Kratko premesite i razvucite testo u obliku kruga. Isecite na 8 trouglova. Svaki trougao razvucite i stavite parče slanog putera. Urolajte. Premažite pleh puterom i poređajte kiflice. Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se udvostruče. Pospite po vrhu malo soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 205°C nekih 15-18 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus