Ako kod kuće nemate hleb, a mrzi vas da idete u prodavnicu, pogačice u tiganju odlična su zamena. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, ne morate da ih pečete, a i brzo su gotove. Možete ih jesti za doručak ili večeru uz džem ili sir, kao slatku ili slanu varijantu, a možete i napravite male sendviče od njih.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 20 ml ulja
- 125 ml mleka
- so
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte so, mleko i ulje. Mešajte dok se ne dobijete gusto testo, a zatim ga razvijte na debljinu od 1 cm. Uz pomoć čaše ili kalupa isecite oblik kruga. Ova količina testa dovoljna je za deset pogačica. Pržite u tiganju sa nelepljivim dnom pet minuta sa svake strane.
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem