Pita pripremljena ovako svima uspeva, pogotovo domaćicama koje su tek krenule da kuvaju i mese. Sve što treba da uradite je da poređate kore i da preko sipate preliv čije sastojke samo smućkate. U sredinu ide sir i to je to. Svako ko bude probao biće oduševljen i tražiće recept.
Ovaj recept je idealan ako vam treba brza večera ili okpljate društvo kod vas pa vam treba posluženje. Sa domaćim jogurtom je dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 500 g kora
Za preliv:
- 3 jajeta
- 400 ml mleka
- 200 ml vode
- 90 ml ulja
- 125 g istopljenog putera
- 1 kesica praška za pecivo
Za nadev:
- 200 g belog sira
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za preliv i dobro sjedinite. Zatim uzmite tepsiju i malo je nauljite. Stavite prvu koru i ostavite deo da viri iz tepsije. Sipajte malo preliva, zatim stavite drugu koru koju ste zgužvali, preliv, pa treću zgužvanu koru i preliv. Pospite prvo sitan beli sir, pa preko rendani tvrdi sir. Stavite preko još 2 zgužvane kore i svaku prelijte. Zatim zatvorite pitu sa korom koja viri iz tepsije. Sipajte preliv, pa stavite poslednju koru. Lepo ušuškajte i sipajte preostali preliv. Ostavite da stoji pola sata. Pecite na 200°C nekih 35 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus