Pita pripremljena ovako svima uspeva, pogotovo domaćicama koje su tek krenule da kuvaju i mese. Sve što treba da uradite je da poređate kore i da preko sipate preliv čije sastojke samo smućkate. U sredinu ide sir i to je to. Svako ko bude probao biće oduševljen i tražiće recept. 

Ovaj recept je idealan ako vam treba brza večera ili okpljate društvo kod vas pa vam treba posluženje. Sa domaćim jogurtom je dobitna kombinacija. 

Sastojci:

  • 500 g kora 

Za preliv:

  • 3 jajeta
  • 400 ml mleka 
  • 200 ml vode 
  • 90 ml ulja 
  • 125 g istopljenog putera
  • 1 kesica praška za pecivo 

Za nadev:

  • 200 g belog sira 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za preliv i dobro sjedinite. Zatim uzmite tepsiju i malo je nauljite. Stavite prvu koru i ostavite deo da viri iz tepsije. Sipajte malo preliva, zatim stavite drugu koru koju ste zgužvali, preliv, pa treću zgužvanu koru i preliv. Pospite prvo sitan beli sir, pa preko rendani tvrdi sir. Stavite preko još 2 zgužvane kore i svaku prelijte. Zatim zatvorite pitu sa korom koja viri iz tepsije. Sipajte preliv, pa stavite poslednju koru. Lepo ušuškajte i sipajte preostali preliv. Ostavite da stoji pola sata. Pecite na 200°C nekih 35 minuta.