Ukoliko vam je ponestalo hleba, ne morate ići u pekaru ili prodavnicu. Napravite domaću pogaču za samo 20 minuta i uživajte u mirisu i ukusu domaćeg testa. Tajna je u jogurtu, koji testu daje divnu mekoću i besprekoran ukus.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 dl jogurta
- 230 g brašna
- 130 ml ulja
- pola praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Umutite mikserom jedno jaje i jedno belance, dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, so i sve umutite mikserom na najmanjoj brzini.
Pleh veličine 20x30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smesu. Premažite umućenim žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus