Svim ljubiteljima testa i hleba, preporuka je da naprave ovo mekano i vazdušasto pecivo od praziluka. Ne morate više da ih pravite samo sa sirom ili džemom, od sada možete u ovo testo staviti i praziluk. Tako da svi koji žele testo uz kombinaciju nečeg zdravog, ali i oni koji vole često da jedu luk, ovaj recept će im se sigurno svideti. Uz još samo 4 sastojka napravite zdrave pogačice sa lukom i servirajte ih uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 ml vode
- 2 jaja
- 2 praziluka
- 15 g maslinovog ulja ili maslaca
Priprema:
Prelijte jaja sa vodom i dobro ih umutite, pa dodajte kvasac i sve dobro promešajte. Isecite praziluk, pa ga zajedno sa brašnom i solju dodajte u umućena jaja. Mešajte, a zatim dodajte malo maslinovog ulja, i onda rukom umesite testo i ostavite da odstoji 90 minuta. Testo na dasci pospite brašnom i razvijte oklagijom, pa uz pomoć šolje vadite krugove. Koristite jaja za premazivanje, a onda vrh oklagije stavite u vodu, pa u susam i tako lagano pritisnite po sredini testa. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180°C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem