Svim ljubiteljima testa i hleba, preporuka je da naprave ovo mekano i vazdušasto pecivo od praziluka. Ne morate više da ih pravite samo sa sirom ili džemom, od sada možete u ovo testo staviti i praziluk. Tako da svi koji žele testo uz kombinaciju nečeg zdravog, ali i oni koji vole često da jedu luk, ovaj recept će im se sigurno svideti. Uz još samo 4 sastojka napravite zdrave pogačice sa lukom i servirajte ih uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 ml vode
- 2 jaja
- 2 praziluka
- 15 g maslinovog ulja ili maslaca
Priprema:
Prelijte jaja sa vodom i dobro ih umutite, pa dodajte kvasac i sve dobro promešajte. Isecite praziluk, pa ga zajedno sa brašnom i solju dodajte u umućena jaja. Mešajte, a zatim dodajte malo maslinovog ulja, i onda rukom umesite testo i ostavite da odstoji 90 minuta. Testo na dasci pospite brašnom i razvijte oklagijom, pa uz pomoć šolje vadite krugove. Koristite jaja za premazivanje, a onda vrh oklagije stavite u vodu, pa u susam i tako lagano pritisnite po sredini testa. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus