Ukoliko postite sredom i petkom, ili pak samo na velike praznike olakšaćemo vam potragu za posnim receptima. Za doručak ili večeru možete napraviti pitu sa prazilukom i pirinčem. Jednostavno se pravi, pa i ako do sad niste spremsli pitu nemate gde da pogrešite. 

Sastojci:

  • 750 g kora za gibanicu
  • 5 strukova praziluka
  • šolja pirinča
  • šoljica ulja
  • šolja kisele vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • so

Priprema:

Očistite i operite praziluk i isecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin. Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite. Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.