Verujemo da je svaka domaćica bar jednom umesila domaći hleb. Međutim, to je proces koji traje, zavisno od recepta do recepta. Obično je potrebno da prvo umesimo testo, pa čekamo da naraste, zatim premesimo, pa ponovo čekamo...Kod recepta koji danas delimo sa vama nema čekanja, jer u ovoj pogači nema kvasca. Čim umesite testo odmah može da ide u rernu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 ml jogurta
- 250 ml kisele vode
- malo soli
Priprema:
Uključite rernu na 250°C i u nju ubacite prazan pleh na kojem ćete peći heb. U brašno dodajte so, lepo promešajte rukama, a zatim dodajte jogurt i kiselu vodu (postepeno), pa umesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Rastanjite loptu rukama. Kad napravite željeni oblik, nauljenim rukama pređite preko, pa izbodite testo viljuškom. Izvadite pleh iz rerne, pa stavite pogaču i vratite da se peče. Pecite nekih pola sata. Gotovu pogaču umotajte u krpu i ostavite da odmori 10 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem