Verujemo da je svaka domaćica bar jednom umesila domaći hleb. Međutim, to je proces koji traje, zavisno od recepta do recepta. Obično je potrebno da prvo umesimo testo, pa čekamo da naraste, zatim premesimo, pa ponovo čekamo...Kod recepta koji danas delimo sa vama nema čekanja, jer u ovoj pogači nema kvasca. Čim umesite testo odmah može da ide u rernu.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 ml  jogurta
  • 250 ml kisele vode
  • malo soli

Priprema:

Uključite rernu na 250°C i u nju ubacite prazan pleh na kojem ćete peći heb. U brašno dodajte so, lepo promešajte rukama, a zatim dodajte jogurt i kiselu vodu (postepeno), pa umesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Rastanjite loptu rukama. Kad napravite željeni oblik, nauljenim rukama pređite preko, pa izbodite testo viljuškom. Izvadite pleh iz rerne, pa stavite pogaču i vratite da se peče. Pecite nekih pola sata. Gotovu pogaču umotajte u krpu i ostavite da odmori 10 minuta.