Verujemo da je svaka domaćica bar jednom umesila domaći hleb. Međutim, to je proces koji traje, zavisno od recepta do recepta. Obično je potrebno da prvo umesimo testo, pa čekamo da naraste, zatim premesimo, pa ponovo čekamo...Kod recepta koji danas delimo sa vama nema čekanja, jer u ovoj pogači nema kvasca. Čim umesite testo odmah može da ide u rernu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 ml jogurta
- 250 ml kisele vode
- malo soli
Priprema:
Uključite rernu na 250°C i u nju ubacite prazan pleh na kojem ćete peći heb. U brašno dodajte so, lepo promešajte rukama, a zatim dodajte jogurt i kiselu vodu (postepeno), pa umesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Rastanjite loptu rukama. Kad napravite željeni oblik, nauljenim rukama pređite preko, pa izbodite testo viljuškom. Izvadite pleh iz rerne, pa stavite pogaču i vratite da se peče. Pecite nekih pola sata. Gotovu pogaču umotajte u krpu i ostavite da odmori 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus