Ukoliko ste ljubitelj domaćeg hleba rešenje sigurno imate u kuhinji. Ako nemate kvasac ili prašak za pecivo u testo dodajte sodu bikarbonu. Sve što treba da uradite jeste da u smesu dodate kašičicu-dve sode bikarbone, u zavisnosti od količine testa.

Sastojci:

  • 2 i po šolje brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • kašika meda
  • 1 i 1/3 šolje kisele vode
  • kašičica soli
  • 30 g miks semennki

Priprema:

Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i solju. Promešajte suve sastojke i dodajte med. Dodajte kiselu vodu i zamesite testo. Oblikujte ga i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite brašnom. (Po želji u testo možete dodati semenke.)
Nožem zasecite testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta zatim na 180. Okvirno vreme pečenja je 30 minuta.