Ukoliko ste ljubitelj domaćeg hleba rešenje sigurno imate u kuhinji. Ako nemate kvasac ili prašak za pecivo u testo dodajte sodu bikarbonu. Sve što treba da uradite jeste da u smesu dodate kašičicu-dve sode bikarbone, u zavisnosti od količine testa.
Sastojci:
- 2 i po šolje brašna
- kašičica sode bikarbone
- kašika meda
- 1 i 1/3 šolje kisele vode
- kašičica soli
- 30 g miks semennki
Priprema:
Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i solju. Promešajte suve sastojke i dodajte med. Dodajte kiselu vodu i zamesite testo. Oblikujte ga i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite brašnom. (Po želji u testo možete dodati semenke.)
Nožem zasecite testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta zatim na 180. Okvirno vreme pečenja je 30 minuta.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom