Ukoliko ste ljubitelj domaćeg hleba rešenje sigurno imate u kuhinji. Ako nemate kvasac ili prašak za pecivo u testo dodajte sodu bikarbonu. Sve što treba da uradite jeste da u smesu dodate kašičicu-dve sode bikarbone, u zavisnosti od količine testa.
Sastojci:
- 2 i po šolje brašna
- kašičica sode bikarbone
- kašika meda
- 1 i 1/3 šolje kisele vode
- kašičica soli
- 30 g miks semennki
Priprema:
Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i solju. Promešajte suve sastojke i dodajte med. Dodajte kiselu vodu i zamesite testo. Oblikujte ga i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite brašnom. (Po želji u testo možete dodati semenke.)
Nožem zasecite testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta zatim na 180. Okvirno vreme pečenja je 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus