Testo će vam biti ukusno, mekano i zdravo.
Potrebno je:
- 200 g integralnog brašna
- 1 dl tople vode
- 1 kašičica meda
Priprema:
- Pomešati 50 g integralnog pšeničnog brašna i 1 dl tople vode.
- Dodati 1 kašičicu meda ili ječmenog slada.
- Izmešati, sipati u staklenu teglu i pokriti platnenom krpom.
- Ostaviti na toplom mestu.
- Sledećeg dana promešati i ponovo pokriti.
- Trećeg dana uveče kad se pojave mehurići dodati 150 g brašna i 1,5 dl vode.
- Dobro izmešati i teglu ponovo pokriti.
- Četvrtog ili petog dana smesa se može koristiti za narastanje testa.
- Uzeti 1 šolju kvasa, a ostatak (ostaviti u staklenoj tegli) i držati zatvoreno u frižideru.
Izvor: zalogaj.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus