Pogača je veoma jednostavna za pripremu, a opet tako je ukusna i zanimljivog izgleda.
Potrebno je:
- 20 g kvasca (svežeg)
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mleka
- 550-600 g brašna
- so
- malo ulja
Nadev:
- 100 g sira
- 1 jaje za premazivanje
- semenke za posipanje
Priprema:
Zamesiti glatko srednje tvrdo testo od navedenih sastojaka pa ga pokriti da odmori oko 30 min. Testo podeliti na tri dela, jednono veće pa manje i najmanjer.
Razviti najveći deo na pek papiru veličine tepsije. Premazati uljem. Preko njega manje i preko najmanje ...Oba premazati uljem. Iseći na trouglove ali ne do kraja ostaviti malo (Pogledajte Video).
Prvo stavljamo sir u najmanje trouglove i uvijati ka centru. Isto uraditi i sa sledeća dva reda. Pokriti da odmori premazati jajetom i malo ulja. Posuti susamom
Peći na 180 stepeni oko 40 min. Ohlađenu iseći. Fantastična podseća na prelepo pecivo iz pekare...
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem