Započnite dan zdravim obrokom sa tikvicama - napravite ovu ukusnu proju, u koju ćete dodati fetu ili sir po izboru. Jednostavno je za pripremu, jeftino, a što je najvažnije uspeva svima i ima dovoljno za celu porodicu.
Sastojci:
- jedna veća ili dve manje tikvice
- so
- 3 jaja
- 120 g feta sira
- 100 ml ulja
- šolja kukuruznog brašna
- šolja pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite desetak minuta. Zatim ih iscedite. Dodajte sitno iseckanu fetu, jaja, ulje, so (po potrebi) i promešajte. Dodajte prosejana brašna (kukuruzno i pšenično) sa praškom za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte. Tepsiju-kalup premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu. Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Pečenu projaricu ostavite 10-15 minuta da se prohladi. Isecite i poslužite.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem