Sočno i mekano unutra, a spolja hrskavo i slatko - ovako bismo opisali slatko domaće pecivo čiji je recept pred vama. Cela kuća mirisaće vam na maslac i pecivo. Uz šolju mleka biće odličan doručak, večera ili užina. Recept će se dopasti svima.

Probajte i naš recept za cimet rolnice pa uporedite šta vam se više sviđa.

Sastojci:

Za testo:

  • 600-650 g mekog brašna 
  • so
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml tople vode
  • 75 ml ulja
  • 1 jaje
  • 2 kašike kisele pavlake

Za premazivanje testa:

  • 1 jaje
  • so
  • 1 kašika kisele pavlake

I još:

  • 60 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • šećer u prahu

Priprema:

Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.

Podelite ga na 2 dela (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Premaćite sa maslacem. Pospite šećer i kakao, pa testo urolajte. Isecite ih ukoso u trougliće. Svaki od njih varjačom pritisnite na sredini.

Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite trougliće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).

Izvor: Cooking