Sočno i mekano unutra, a spolja hrskavo i slatko - ovako bismo opisali slatko domaće pecivo čiji je recept pred vama. Cela kuća mirisaće vam na maslac i pecivo. Uz šolju mleka biće odličan doručak, večera ili užina. Recept će se dopasti svima.
Probajte i naš recept za cimet rolnice pa uporedite šta vam se više sviđa.
Sastojci:
Za testo:
- 600-650 g mekog brašna
- so
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
Za premazivanje testa:
- 1 jaje
- so
- 1 kašika kisele pavlake
I još:
- 60 g maslaca
- 60 g šećera
- 2 kašike kakaoa
- šećer u prahu
Priprema:
Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.
Podelite ga na 2 dela (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Premaćite sa maslacem. Pospite šećer i kakao, pa testo urolajte. Isecite ih ukoso u trougliće. Svaki od njih varjačom pritisnite na sredini.
Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite trougliće. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).
Izvor: Cooking
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom