Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cimet rolnice: Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Cimet rolnice: Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke

 Izvor: Foto: printscreen Instagram adrys_homemade

Ovo su najbolje rolnice koje ćete ikad probati! Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke!

Testo:

  • 200ml mleka
  • 2 i po kašičice suvog kvasca
  • 50g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 50g putera
  • 300g brašna
  • Kašičica soli

Fil:

  • 70g braon šečera
  •  2 kašike cimeta
  •  50g putera

Preliv:

  •  100g krem sira
  •  50g putera sobne temperature
  •  80g šećera u prahu
  •  Kašičica eksrakta vanile
cimet-rolnice
Izvor: Foto: printscreen Instagram adrys_homemade

Priprema:

1. Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter. Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 8-10 minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.

2. Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3mm.

3. Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.

4. U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utrljajte u testo.

5. Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.

6. Poredjajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata. Nakon toga, pecite 30-45 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.

7. Kada ih izvadite iz rerne, nek odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: adrys_homemade
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti