Ovo su najbolje rolnice koje ćete ikad probati! Sočne i mekane unutra, a spolja hrskave i slatke!
Testo:
- 200ml mleka
- 2 i po kašičice suvog kvasca
- 50g šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 50g putera
- 300g brašna
- Kašičica soli
Fil:
- 70g braon šečera
- 2 kašike cimeta
- 50g putera
Preliv:
- 100g krem sira
- 50g putera sobne temperature
- 80g šećera u prahu
- Kašičica eksrakta vanile
Priprema:
1. Mleko zagrejati do granice ključanja, ali nikako ne dopustite da proključa. Sipajte u posudu u kojoj ćete mesiti testo, i pospite preko kvasac. Dodajte šećer, jaje, žumance i istopljeni puter. Miksajte dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodajte brašno i so i nastavite da mešate dok se testo ne formira. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nastavite da ručno mesite još 8-10 minuta. Kada ste formirali loptu od testa, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena.
2. Kada se testo udvostručilo, prebacite ga na dobro pobrašnjenu površinu i razvucite ga na debljinu od 2-3mm.
3. Puter, sobne temperature, premazati preko testa tako da krajeve ostavite suve.
4. U maloj činiji pomešajte braon šećer i cimet pa zatim pospite preko putera, ravnomerno celom površinom i rukama utrljajte u testo.
5. Pažljivo urolajte testo. Kada je formirana rolna, krajeve isecite. Ja sam koristila konac za sečenje rolnica, a možete koristiti i oštriji nož.
6. Poredjajte ih horizontalno u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Prekrijte folijom i ostavite da odstoji jos pola sata. Nakon toga, pecite 30-45 min na 180 stepeni. Najbolje je da pratite dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju.
7. Kada ih izvadite iz rerne, nek odmore 5-10 min, a za to vreme napravite preliv tako što ćete sve sastojke umutiti mikserom i preliti preko rolnica.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem