Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JELO NA KOM SU ODRASLE NAŠE BAKE I DEKE: Recept za kačamak - tradicionalan srpski doručak

Kačamak se kuva veoma lako, a predstavlja omiljeno jelo uz koje su odrastale mnoge generacije.

 Recept za kačamak Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Kačamak je tradiconalno srpsko jelo koje se prvi od kukuruznog brašna, a služi se uz sir, mleko, kajmak, slaninu, čvarke...varijacija je bezbroj. Jelo je na kom su odrastale mnoge generacije, a najčešće se služi za doručak. Brzo se pravi, pa je uvek prvi izbor kada razmišljate šta da jedete.

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 500 ml vode
  • so
  • 50 g suve slanine
  • 2 kašike čvaraka
  • 2 kašike kajmaka ili kisele pavlake
  • 100 g tvrđeg sira

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu pa posolite. Kad provri dodajte brašno mešajte malo brže i smanjite vatru. Kuvati kačamak oko 5-5 min. Skloniti sa vatre. U tiganj naseckati slaninu da se istopi onako da krcka. Povaditi slaninu pa u masnoću ubacite čvarke da se dobro zagreju pazeći da ne izgore. Skloniti sa šporeta. U činiju, u koju ćete servirati, na dno staviti malo sira i kajmaka pa odozgo sipati kačamak. Staviti malo čvaraka i slaninice pržene. U sredinu dodati opet sir, kajmak, slaninicu i čvarke. Dopuniti kačamakom i odozgo namrviti sir, dodati kajmak ili pavlaku, čvarke i slaninicu. Istresti ostatak masnoće preko kačamaka.

 Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti