Zanimljivo jelo koje možete da služite kao prilog uz neko meso ili čak i testeninu, ali možete da služite i kao predjelo na proslavama. Zanimljivog izgleda, a fantastičnog ukusa ovi sitni zalogaji biće zvezde svake svečanosti. Testo se pravi od krompira, izgled se postiže jednostavno, uz pomoć flaše, a za što autentičniji izlgled peče se u soja i terijaki sosu. 

Sastojci:

  • 700 g kuvanog krompira 
  • 40 g kukuruznog skroba 
  • 30 ml ulja 
  • 50 g putera 
  • 30 g ljute papričice 
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 100 ml soja sosa 
  • 50 ml terijaki sosa 
  • 30 ml jabukovog sirćeta 
  • malo mirođije

Priprema:

U tiganju otopite maslac, pa dodajte seckani crni luk. Sipajte ulje, secaknu ljutu papričicu i beli luk. Sipajte terijaki i soja sos, kao i jabukovo sirće. Skuvajte krompir, posolite i izgnječite. Dodajte u krompir kukuruzni skrob i promešajte. Oblikujte kuglice od testa, pa flašom pritisnite po sredini. Pecte nekih 10-ak minuta.