Zanimljivo jelo koje možete da služite kao prilog uz neko meso ili čak i testeninu, ali možete da služite i kao predjelo na proslavama. Zanimljivog izgleda, a fantastičnog ukusa ovi sitni zalogaji biće zvezde svake svečanosti. Testo se pravi od krompira, izgled se postiže jednostavno, uz pomoć flaše, a za što autentičniji izlgled peče se u soja i terijaki sosu.
Sastojci:
- 700 g kuvanog krompira
- 40 g kukuruznog skroba
- 30 ml ulja
- 50 g putera
- 30 g ljute papričice
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 ml soja sosa
- 50 ml terijaki sosa
- 30 ml jabukovog sirćeta
- malo mirođije
Priprema:
U tiganju otopite maslac, pa dodajte seckani crni luk. Sipajte ulje, secaknu ljutu papričicu i beli luk. Sipajte terijaki i soja sos, kao i jabukovo sirće. Skuvajte krompir, posolite i izgnječite. Dodajte u krompir kukuruzni skrob i promešajte. Oblikujte kuglice od testa, pa flašom pritisnite po sredini. Pecte nekih 10-ak minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem