Pihtije su glavne zvezde na svakoj slavi, a kada ih poslužite ovako dekorisane ne postoji osoba koja neće želeti da ih proba. Sve što treba da uradite je da skuvate supu i posle njene sastojke da poređate u elegantne činije, kako biste dobili ovaj oblik mini torte. Dekorišite sa graškom, narom i začinima za što bolji ukus i lepši izgled.
Sastojci:
- 1,5 kg goveđih nogu
- 500 g goveđeg mesa
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- lovorov list
- biber u zrnu
- 5 čenova belog luka
Za dekoraciju:
- mirođija, peršun, grašak, nar, jaje
Priprema:
U litar vode stavite nogice i kuvajte. Kada provri izvadite meso, pa prospite tu vodu. Zatim sipajte novu vodu i vratite meso. Kuvajte još nekih 3 sata na niskoj temperaturi i povremeno skidajte penu. Kuvajte poklopljeno. Nakon tog vremena dodajte komade mesa, cele šargarepe i luk. Ubacite lovorov list i zrna bibera. Posolite po ukusu, ponovo poklopite i kuvajte još 3 sata. Izvadite sve sem začina, pa procedite supu. U bistru supu dodajte krupnije seckane čenove belog luka. Meso iseckajte na sitno, a nogice odvojite od kostiju, pa i njih iseckajte. Šargarepu isecite na kolutove, pa u svaki kolut utisnite kalup u obliku cveta kako biste dobili šargarepu tog oblika. Na dno svake ukrasne posude stavite cvet šargarpe, pa preko komad mirođije i peršuna. Onda stavite po kašičicu graška, a onda i nara. Na ivicu stavite parče jajeta i šargarepu. Sipajte po kutlaču supe u svaku posudu. Zatim ide meso, pa kutlača supe, a onda i seckane nogice i kutlača supe. Ovo je količina za 6 manjh posudica, ali vi prilagodite sebi svakako. Stavite u frižider do služenja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem