Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRADICIONALNA SRPSKA SARMA SADA KAO ROLAT: Postaće apsolutni hit na svakoj slavi  

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ako volite sarme onda obavezno isprobajte ovaj rolat, možete da korisite i svež i kiseo kupus.

Sarma kao rolat.png Izvor: Printscreen/YT/ВОСТОЧНАЯ-УЗБЕКСКАЯ КУХНЯ

Ovaj rolat možete da spremate sa svežim ili sa kiselim kupusom. Ako hoćete da rolat bude istog ukusa kao sarme, onda koristite kiseli kupus, a ako želite nešto malo drugačije onda svež. Puni se mlevenim mesom i pirinčem, urola se i kratko zapeče u rerni. 

Ako koristite svež kupus, onda vam savetujemo da ga izdubite i skuvajte prvo celu glavicu, pa onda koristite listove. 

Sastojci:

  • mala glavica kupusa
  • 400 g mesa
  • 3 crna luka
  • 100 g pirinča
  • so, začinska paprika, biber
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike soka od paradajza

Možda će vas zanimati

Priprema:

Stavite providnu foliju na sto. Preko posložite nekih 6 listova kupusa. Meso, luk koji ste usitnili u blenderu i skuvani pirinač promešajte, dodajte začine, pa premažite preko kupusa. Urolajte. Stavite u pleh obložen alu folijom. Prelijte sa malo ulja i premažite sa paradajz sosom. Zatim pokrijte alu folijom i pecite na 180°C dok ne bude gotovo. Skinite foliju pa još malo premažite sa paradajz sosom i vratite u rernu na još nekih 10 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti