Ovaj rolat možete da spremate sa svežim ili sa kiselim kupusom. Ako hoćete da rolat bude istog ukusa kao sarme, onda koristite kiseli kupus, a ako želite nešto malo drugačije onda svež. Puni se mlevenim mesom i pirinčem, urola se i kratko zapeče u rerni.
Ako koristite svež kupus, onda vam savetujemo da ga izdubite i skuvajte prvo celu glavicu, pa onda koristite listove.
Sastojci:
- mala glavica kupusa
- 400 g mesa
- 3 crna luka
- 100 g pirinča
- so, začinska paprika, biber
- 2 kašike ulja
- 2 kašike soka od paradajza
Priprema:
Stavite providnu foliju na sto. Preko posložite nekih 6 listova kupusa. Meso, luk koji ste usitnili u blenderu i skuvani pirinač promešajte, dodajte začine, pa premažite preko kupusa. Urolajte. Stavite u pleh obložen alu folijom. Prelijte sa malo ulja i premažite sa paradajz sosom. Zatim pokrijte alu folijom i pecite na 180°C dok ne bude gotovo. Skinite foliju pa još malo premažite sa paradajz sosom i vratite u rernu na još nekih 10 minuta.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Mts app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce programere
6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu
Tortilje sa pohovanom piletinom, kao iz KFC-a