Ovaj rolat možete da spremate sa svežim ili sa kiselim kupusom. Ako hoćete da rolat bude istog ukusa kao sarme, onda koristite kiseli kupus, a ako želite nešto malo drugačije onda svež. Puni se mlevenim mesom i pirinčem, urola se i kratko zapeče u rerni. 

Ako koristite svež kupus, onda vam savetujemo da ga izdubite i skuvajte prvo celu glavicu, pa onda koristite listove. 

Sastojci:

  • mala glavica kupusa
  • 400 g mesa
  • 3 crna luka
  • 100 g pirinča
  • so, začinska paprika, biber
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike soka od paradajza

Priprema:

Stavite providnu foliju na sto. Preko posložite nekih 6 listova kupusa. Meso, luk koji ste usitnili u blenderu i skuvani pirinač promešajte, dodajte začine, pa premažite preko kupusa. Urolajte. Stavite u pleh obložen alu folijom. Prelijte sa malo ulja i premažite sa paradajz sosom. Zatim pokrijte alu folijom i pecite na 180°C dok ne bude gotovo. Skinite foliju pa još malo premažite sa paradajz sosom i vratite u rernu na još nekih 10 minuta.