Odlična ideja za sve koji poste, ali i za sve one kojima treba ideja za pripremu salate ili slane torte za slavu. Ovo je 2 u 1 recept jer ako dodate tost hleb od salate možete da dobijete slanu tortu. Tada po slodobnoj volji odlučite kako ćete da ređate slojeve, ali hlebu skinite koricu pre korišćenja.
Ako vam trebaju i ideje za sitne kolače, mi vam predlažemo kokos rolat.
Sastojci:
- 3 konzerve sardine ili neke druge ribe
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2-3 krastavca
- 50 g mirođije
- 125 g pirinča
- listovi zelene salate
- so, biber, majonez
Priprema:
Šargarepu izrendajte i propržite. Luk takođe iseckajte i prelijte limunovim sokom, pa pospite sa malo bibera. Pirinač skuvajte, a mirođiju i krastvac iseckajte i pomešajte. Na zelenu salatu sipajte pirinač, pa preko premažite majonez. Preko stavite isitnjenu ribu koju ste procedili, opet majonez, pa preko luk i šargarepu. Premažite opet sa majonezom, pa na kraju sipajte krastavac i peršun. Naravno solite i biberite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus