Odlična ideja za sve koji poste, ali i za sve one kojima treba ideja za pripremu salate ili slane torte za slavu. Ovo je 2 u 1 recept jer ako dodate tost hleb od salate možete da dobijete slanu tortu. Tada po slodobnoj volji odlučite kako ćete da ređate slojeve, ali hlebu skinite koricu pre korišćenja.
Ako vam trebaju i ideje za sitne kolače, mi vam predlažemo kokos rolat.
Sastojci:
- 3 konzerve sardine ili neke druge ribe
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2-3 krastavca
- 50 g mirođije
- 125 g pirinča
- listovi zelene salate
- so, biber, majonez
Priprema:
Šargarepu izrendajte i propržite. Luk takođe iseckajte i prelijte limunovim sokom, pa pospite sa malo bibera. Pirinač skuvajte, a mirođiju i krastvac iseckajte i pomešajte. Na zelenu salatu sipajte pirinač, pa preko premažite majonez. Preko stavite isitnjenu ribu koju ste procedili, opet majonez, pa preko luk i šargarepu. Premažite opet sa majonezom, pa na kraju sipajte krastavac i peršun. Naravno solite i biberite po želji.
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš