Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima. Pravi se lako i jednostavno. A ukoliko je pravite sa domaćim majonezom biće još kremastija i sočnija. U receptu u nastavku nema mesa, ali vi slobodno dodajte šunku ili piletinu po želji.

Sastojci:

  • 200 g šargarepe
  • 300 g graška
  • 500 g krompira
  • 2 kuvana jaja
  • 30 ml maslinovo ulje
  • 10 ml jabukovo sirće
  • so, biber po ukusu

Domaći majonez

  • 2 žumanca (sobne temperature)
  • 200 ml ulja
  • limunov sok 
  • 3 ml sirćeta
  • so, biber po ukusu

Priprema:

Povrće iseckajte na sitne kockice pa skuvajte. Procedite pa sve pomešajte u jednoj posudi. Dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite i dodajte ulje i sirće. Promešajte. Zatim napravite majonez. Žumanca sobne temperature posolite, pobiberite i dodajte sirće pa mutite mikserom. Postepeno dodajte ulje i mutite, a zatim i sok od limuna. Kada se sve sjedinilo majonez sipajte u posudu sa povrćem i promešajte. Naša salata je spremna.

Napomena: Po želji u salatu možete dodati šunku ili belo meso.