Prave domaćice su uvek razvlačite koru za pitu ili ako nisu bile kore, onda je mekano testo. Sada da biste napravili savršenu pitu potrebno su vam samo jaja i pavlaka. Bez brašna i kvasca napravite "testo" koje ćete preliti preko tikvica i luka. Zapecite u rerni i eto obroka koji će odmah nestati sa stola. Takođe, ako želite lagani ručak možete da poslužite ovu pitu sa nekom salatom ili parčetom hleba.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 tikvice
  • 100 g pavlake
  • 3 jajeta
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u vatrostalnu posudu i posolite, pobiberite, pa pospite majčinom dušicom. Crni luk sitno iseckajte i propržite, pa pospite preko tikvica. U jaja dodajte so, biber i majčinu dušicu, pa dobro umutite. Dodajte pavlaku, pa sjedinite. Prelijte preko tikvica. Pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. Nakon toga pospite rendani sir i vratite u rernu na još 10 minuta.