Umesto čuvenih ćufti od mlevenog mesa, napravite ove sa kupusom. Ukus je možda i bolji i jednako se lako pripremaju. Ako ne želite ne morate da ih punite sa mocarelom, to je samo predlog. Takođe, možete ih služiti kao predjelo na slavama. Ako ih ipak pravite za ručak, onda uz njih skuvajte prilog po želji ili poslužite samo salatu.
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 150 g sira
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- 3 mlada luka
- 125 g mocarele
Još:
- 50 g parmezana
Priprema:
Kupus isecite na trake, a šargarepu izrendajte. Prelijte vodom i kuvajte nekih 10 minuta. Procedite i pomešajte sa rendanim sirom. Dodajte jaja, prezle, iseckani mladi luk i sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i dodajte parčence mocarele, oblikujte loptu i uvaljajte u parmezan. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa poređajte ćufte. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus