Umesto čuvenih ćufti od mlevenog mesa, napravite ove sa kupusom. Ukus je možda i bolji i jednako se lako pripremaju. Ako ne želite ne morate da ih punite sa mocarelom, to je samo predlog. Takođe, možete ih služiti kao predjelo na slavama. Ako ih ipak pravite za ručak, onda uz njih skuvajte prilog po želji ili poslužite samo salatu

Sastojci:

  • 400 g kupusa 
  • 1 šargarepa 
  • 150 g sira 
  • 2 jajeta 
  • 4 kašike prezli 
  • 3 mlada luka
  • 125 g mocarele 

Još:

  • 50 g parmezana

Priprema:

Kupus isecite na trake, a šargarepu izrendajte. Prelijte vodom i kuvajte nekih 10 minuta. Procedite i pomešajte sa rendanim sirom. Dodajte jaja, prezle, iseckani mladi luk i sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i dodajte parčence mocarele, oblikujte loptu i uvaljajte u parmezan. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa poređajte ćufte. Pecite na 180°C nekih 30 minuta.