Krompir je prilog koji mnogi vole da jedu uz meso. Na koji god način da ga pripremite on je jedan od omiljenijih priloga. Sada vam nudimo recept čuvene Marte Stjuart, kako da spremite krompir iz rerne ili čips koji možete da poslužite gostima uz pivo ili rakiju. Za ovaj recept vam treba svega 3 sastojka i ne puno iskustva u kuhinji. Samo isečete krompir, prelijete maslinovim uljem i začinite. Na kraju zapečete i to je to, prilog ili grickalica je spremna.
Sastojci:
- 1 1/2 kg krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice listova timijana
Priprema:
isecite krompir na tanke kolutove, pa dodajte maslinov ulje, so, biber i timijan. Dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Veliki pleh dobro namažite sa uljem i posložite krompir. Pecite u zagrejanoj rerni nekih 30 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus