Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KADA JEDNOM PROBATE, PRAVIĆETE GA STALNO: Za još mekši krompir pre prženja uradite ovo 

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Krompir spremljen na ovaj način u tiganju možete poslužiti kao prilog nekom mesu ili kao zasebni obrok.

Recept za krompir iz tiganja Izvor: Printscreen/Youtube/Frische Rezepte

Jedan od omiljenih obroka uz meso, a najviše uz ribu, svakako je krompir na klasičan način ili kao salata. Kao salatu, neki je jedu i kao ceo obrok, ali nema sumnje da se ona uz rusku najviše pravi. Svima poznati recept je onaj kada skuvamo krompir i isečemo, pomešamo  sa lukom, dobro začinimo i prelijemo uljem. Međutim, postoje i drugi načini pripreme, kao što je nemački, koji podrazumeva da se krompir nakon kuvanja isprži u tiganju sa lukom, začinima i jabukovim sirćetom.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 50-60 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike šećer

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir isecite što sitnije, posolite i kuvajte dok ne omekša. U tiganj sa maslinovim uljem stavite iseckan crveni i beli luk, pa dodajte jabukovo sirće, vodu, šećer, malo soli i bibera, sve izmešajte i dodajte skuvani krompir, a onda i sitno iseckan peršun. Mešajte još malo, a onda ga servirajte uz piletinu ili neku ribu po izboru.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti