Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan.Najpre treba krompir obariti, pa tek onda peći - tako će ostati sočan iznutra i dobiti hrskavu koricu. Ono što je tajna ovog recepta je kocka za supu. Rastvorite je u vodi prelijte preko i zapecite. Oduševićete se.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 1 kocka za supu pileća
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- so i biber
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk iseckajte na sitno. Krompir ogulite, isecite na kriške. U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne. Kuvajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocedite a vodu sačuvajte. Povrće potom sipajte u vatrostalnu posudu.
Odmerite oko 100 ml vode u kojoj ste kuvali povrće i razmutite pileću kocku za supu. Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus