Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan.Najpre treba krompir obariti, pa tek onda peći - tako će ostati sočan iznutra i dobiti hrskavu koricu. Ono što je tajna ovog recepta je kocka za supu. Rastvorite je u vodi prelijte preko i zapecite. Oduševićete se.

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 1 kocka za supu pileća
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Crni i beli luk iseckajte na sitno. Krompir ogulite, isecite na kriške. U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne. Kuvajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocedite a vodu sačuvajte. Povrće potom sipajte u vatrostalnu posudu.

Odmerite oko 100 ml vode u kojoj ste kuvali povrće i razmutite pileću kocku za supu. Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.