Zapečen krompir iz rerne sa kačkavaljem je prilog koji će vas osvojiti na prvi zalogaj. Kremasto, ukusno i jednostavno.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira, oljuštenog i iseckanog
  • 3 čena belog luka, sitno iseckanog
  • prstohvat soli
  • mleveni biber po ukusu
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 160 g kačkavalja

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

2. U šerpu stavite krompir, beli luk i so. Sipajte vodu tek toliko da prekrije sastojke u šerpi i ugrejte dok ne provri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji dok krompir ne omekša, oko 8-10 minuta.

3. Pomoću kašike sa rupicama izvadite polovinu krompira i stavite u pleh za pečenje. Prelijte polovinom količine pavlake za kuvanje, pobiberite, a zatim pospite polovinom kačkavalja.

4. Preko stavite ostatak krompira i ponovite postupak – pobiberite, prelijte pavlakom i narendanim kačakavaljem.

5. Pecite u rerni dok kačkavalj ne porumeni, oko sat vremena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs