Odličan obrok bez mesa za sve ljubitelje povrća.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 350 g seckanih šampinjona
  • 100 g kinoe
  • 1 l vrućeg bujona od povrća
  • 175 g pirinča
  • šaka lišća majčine dušice
  • šaka rendanog parmezana

Priprema:

1. Zagrejte ulje u tiganju i propržite pečurke 2-3 minuta, pa umešajte i kinou. Održavajte bujon vrućim u odvojenoj šerpi, na laganoj temperaturi. Kutlaču bujona sipajte u tiganj sa pečurkama i mešajte sve dok ne ispari. Dodajte pirinač, pa ponovljajte postupak sa bujonom sve dok ga ne potrošite, a kinoa i pirinač postanu meki i kuvani.

2. Dodajte lišće majčine dušice i dobro izmešajte. Podelite u 4 porcije i služite sa narendanim parmezanom odozgo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs